Trucuri utile pentru un machiaj de mireasa rezistent

trucuri_machiaj_mireasa

Un machiaj impecabil și rezistent este visul oricărei mirese în ziua nunții. Căldura din lunile de vară sau frigul iernii, lacrimile de bucurie sau durata evenimentului sunt doar câteva dintre numeroasele provocări la care este supus machiajul. Acesta trebuie să fie unul impecabil care va face față timpului și alergăturii între primărie, biserică, ședința foto şi restaurant.

Astăzi îți prezentăm câteva trucuri care ajută machiajul de mireasă să reziste mult timp şi să aibă un aspect fresh pe toată durata nunții.

1. Angajează un make-up artist

Un make-up artist va crea un machiaj perfect, va acoperi cu îndemânare imperfecțiunile tenului și îți va scoate în evidență trăsăturile. Aplicarea machiajului durează cam 90 de minute, dar poate varia în funcție de stilul fiecărui make-up artist în parte.

2. Pregăteste-ti din timp tenul

Foarte important pentru frumusețea tenului este un ritual corect de îngrijire pe tot parcursul anului. Cu o săptămână înainte de nuntă, este recomandat obligatoriu un tratament de hidratare. Atenție! Un peeling sau un tratament abraziv sunt interzise cu o săptămână înaintea nunții.

3. Baza pentru machiaj

Folosește o cremă hidratantă pentru ca machiajul să își păstreze prospețimea cât mai mult timp. Aplică apoi primer pe toată suprafața feței, inclusiv pe buze, pleoape, zona gâtului și a decolteului și lasă-l să intre în piele pentru câteva minute. În acest fel fondul de ten, fardul și rujul vor rezista mai mult timp. Pentru pielea uscată și cea normală este recomandată o bază de machiaj cu silicon, iar pentru pielea grasă, o bază cu efect mat.

4. Aplică cu atentie fondul de ten si pudra

Fondul de ten se aplică cu degetele, prin mișcări circulare, pentru a-l uniformiza și a se îmbina mai bine cu pielea. Este recomandat ca fondul de ten să fie un pic mai luminos decât culoarea naturală a pielii, însă nu exagerat. Aplică apoi cu o pensulă, pudră translucidă și foloseşte un bureţel pentru retuşurile din zona T.

5. Machiajul ochilor

Dacă nu ai sprâncene prea dese, folosește pentru conturarea lor fard uscat, pentru un aspect mai natural. Pentru ca fardul de pleoape să reziste mai mult, specialiștii recomandă să fie aplicat un strat de fard lichid pe bază de apă, iar deasupra un strat de fard uscat. Continuă apoi cu eyeliner-ul pentru o privire pătrunzătoare și aplică gene false.

machiaj_mireasa

6. Aplicarea rujului

Rujul rezistă mai mult dacă se aplică pe buze o picătură de fond de ten. Se aplică apoi un strat de ruj cu o pensulă, după care se tamponează cu un șervețel, se aplică puțină pudră și încă un strat de ruj pentru finisare. Folosește un gloss dacă vrei mai mult luciu.

7. Obraji îmbujorati

Folosește un blush în nuanțe rozalii, pentru un plus de strălucire.

8. Kit-ul de machiaj al miresei

Pe parcusul zilei vei mai avea nevoie de mici retuşări. Trusa de machiaj a miresei trebuie să conțină pudră translucidă, ruj și șervețele matifiante pentru a absorbi excesul de ulei și a reîmprospăta machiajul.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017