Povestea si semnificatia buchetului de mireasa

buchet_mireasa

Buchetul de mireasă este unul dintre elementele cheie ale imaginii miresei în ziua nunții. Acesta trebuie să fie asortat stilului rochiei și temperamentului ei, iar florile să aibă o semnificație pentru mireasă. Buchetele de mireasă nu sunt doar frumoase de privit, ci au avut și au o semnificație specială datorită florilor din care sunt alcătuite.

Astăzi m-am gândit să îți prezint pe scurt cum și când au apărut buchetele de mireasă și ce semnifică ele. Sunt sigură că te interesează subiectul! 🙂

Legenda buchetului de mireasă

În Grecia și Roma Antică, miresele nu aveau un buchet de flori, ci purtau în păr ghirlande de plante puternic mirositoare care se spunea că ar alunga spiritele rele și le-ar feri de  ghinion. Cu trecerea timpului, ghirlandele au fost înlocuite cu buchete realizate însă tot din plante puternic mirositoare.

Din anul 1840, buchetul de plante al miresei a început să conțină și flori în alcătuire, odată cu ceremonia de nuntă dintre Regina Victoria și Prințul Albert. Buchetul avea un aspect minimalist, era rotund, mic, fiind astfel ușor de ținut într-o singură mână. Cuplurile au început repede să copieze ideea, iar această modă nouă s-a răspândit repede. Apoi, în secolul 20, buchetele de mireasă au început să capete diverse forme sofisticate și să conțină combinații de flori și culori contrastante, cu frunze ornamentale, panglici și funde. Starurile de la Hollywood au fost cele care au creat noul trend cu modele de buchete inedite. Buchetele au revenit spre simplitate, la un aspect natural, fără accesorii, odată cu perioada anilor `60 – `70.

Semnificatia buchetului de mireasă

Pe lângă alungarea spiritelor rele și a ghinionului, buchetele de mireasă întotdeauna au simbolizat fertilitatea, acesta fiind un simbol important pentru viitorul soț, în acele vremuri. În perioada Victoriană, miresele au început să aleagă cu grijă florile pentru buchet, în funcție de semnificația lor. Astăzi buchetul miresei  a devenit mai mult un accesoriu, iar aceste semnificații nu mai sunt luate în calcul ca pe vremuri.

De exemplu, trandafirul, floarea cea mai folosită în buchetul de mireasa, are o sumedenie de semnificații:  cel alb reprezintă inocență, eleganță și rafinament, cel roșu semnifică dragoste și pasiune. Orhideea îi oferă o notă exotică, specială miresei, floarea-soarelui simbolizează longevitate, fertilitate și generozitate, iar lăcrimioarele sunt un simbol al inocenței.

Crinul semnifică devotament și prietenie, cala este considerată un simbol al eleganței, hortensia recunoștință și sinceritate, lalelele transmit eleganță și grație, bujorul i se potrivește unei mirese sensibile, iar liliacul este un semn al tinereții și prosperității.

Sfatul meu este să alegi forma și culorile buchetului în ton cu stilul rochiei și al nunții. Cel mai important este ca florile să îți placă ție, nu floristului! Pentru tine trebuie ca ele să aibă însemnătate!

Despre tendințele în materie de buchete de mireasă pentru 2017, îți voi povesti într-un articol viitor.

Pupici!

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017