De ce trebuie să tii cont atunci când îti alegi rochia de mireasă?

rochia_de_mireasa

De mici visăm la momentul în care vom îmbrăca rochia de mireasă pentru prima dată și ne vom căsători cu persoana iubită. Cel mai important accesoriu al unei femei în ziua nunții este rochia. Pentru că ea este vibrația marelui eveniment, trebuie ca rochia de mireasă să fie cel mai prețios element din ținuta sa. Însă, înainte de a te aventura în căutarea rochiei perfecte, trebuie să știi câteva lucruri esențiale care te vor ajuta să nu te panichezi și să te pierzi în detalii.

1. Cumpără rochia de mireasă din timp

Pentru că, de cele mai multe ori, timpul este cel mai mare dușman al nostru, îți recomand ca primele căutări să înceapă din vreme, cu 12-9 luni înainte de importantul eveniment. Crezi că este prea devreme? Dacă îți propui să îți cumperi rochia direct din magazin, căutările vor fi intense, vor consuma timp și energie. Magazinele sunt numeroase, oferta este diversă, iar alegerea nu va fi deloc ușoară.

În plus, dacă te-ai hotărât asupra unui model anume, trebuie să incluzi posibilitatea unor eventuale modificări și probe succesive. O altă problemă a timpului apare atunci când te hotărăști să îți comanzi rochia de la designeri străini sau să te duci personal în altă țară pentru a ți-o achiziționa, deoarece trebuie să iei în considerare timpul livrării sau al căutării. Dacă te hotărăști la o rochie special creată pentru tine, trebuie să îi acorzi designerului cel puțin 9 luni, pentru a avea timp suficient de lucru și pentru ca ceea ce ți-ai dorit să iasă exemplar.

Dacă încă nu ai un model la care ai visat, te sfătuiesc să te documentezi și înainte de a pleca pe teren. Există diferite cataloage, reviste și site-uri pe acest domeniu care te vor ajuta să economisești din timp.

2. Cere sfatul prietenelor

Achiziția unei rochii de mireasă nu este un lucru ușor, așa că nu te sfii să ai alături, în căutarea ta, o rudă sau o prietenă apropiată. Sfaturile unui om de încredere, te vor salva din multe dileme.

3. Fii constientă de preturi

Îți faci griji pentru prețul rochiei? Ei bine, trebuie să știi că prețurile încep de la 200 de Euro, în funcție de cât ești tu pregătită să investești în acest element. De asemenea, există și varianta împrumutului sau închirierii rochiei pentru tot parcursul evenimentului.

4. Alege un model în armonie cu tematica

Să nu neglijezi locul unde se va ține cununia religioasă și petrecerea, decorul acestora și anotimpul. Materialul din care este făcută rochia de mireasă, micile detalii și culorile acestora trebuie în armonie cu toate celelalte elemente ale evenimentului.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017