Dansul mirilor: Trebuie să luăm lectii de dans înainte de nuntă?

dansul_mirilor

Dansul sau valsul mirilor, cum mai este numit, este un moment așteptat cu emoție și nerăbdare, atât de miri, cât și de invitați. Este un moment  reprezentativ pentru cei doi, fie romantic sau mai nebunesc, în care cei doi îndrăgostiți își declară iubirea și dau startul petrecerii.

Cum să alegeti melodia pentru dansul mirilor

Melodia pe care veți dansa la nuntă trebuie aleasă împreună. În alegerea ei trebuie să țineți cont de tipul de personalitate pe care îl aveți și să vă facă plăcere să dansați pe ritmurile sale. Pentru început decideți asupra stilului pe care vreți să dansați (un dans clasic, unul cu o coregrafie sofisticată, un dans mai amuzant etc.), apoi faceți o listă de melodii preferate și ascultați-le împreună.

Cele mai la modă melodii pentru dansul mirilor

At Last –  Etta James; Unforgettable – Nat King Cole; Fly Me to the Moon – Frank Sinatra; She’s No Lady – Lyle Lovett; Let’s Call the Whole Thing Off – Ella Fitzgerald and Louis Armstrong; I Think I Love You – The Partridge Family; Truly, Madly, Deeply – Savage Garden; Fever – Peggy Lee; Unchained Melody – The Righteous Brothers; Come waltz with me – Demis Roussos; La Vie En Rose – Edith Piaf; The Way You Look Tonight –  Frank Sinatra; Can’t Take My Eyes Off of You – Lauryn Hill; Unforgettable – Nat King Cole; You’re Still The One – Shania Twain; Michael Bublé – Feeling Good; Michael Bublé – The Way You Look Tonight; Norah Jones – Tennessee Waltz sau Katie Melua & Eva Cassidy – What A Wonderful World.

Cum puteti să vă pregătiti pentru dansul mirilor

Nu toți oamenii s-au născut dansatori, de aceea foarte multe cupluri iau lecții de dans pentru că doresc ca valsul mirilor să fie un moment perfect și să nu facă greșeli. Există multe săli de dans în fiecare oraș, care au instructori speciali ce vă vor recomanda ca aceste lecții de dans să înceapă din timp pentru a avea posibilitatea să învățați coregrafia și să nu fiți stresați și din acest motiv pe lângă celelalte lucruri de organizat și planificat pe care le mai aveți pe cap. Un coregraf vă va ajuta chiar să alegeți și melodia potrivită, dacă nu puteți cădea de acord asupra uneia.

Prin intermediul acestor lecții de dans veți ieși din zona voastră de confort, mai ales dacă sunteți genul de persoane cărora nu le place să danseze. La final, este posibil chiar să vă dați seama că vă place să dansați și aveți chiar talent.

dansul_mirilor

Alte aspecte de luat în calcul pentru dansul mirilor

De la alegerea melodiei, trecând prin repetițiile dinainte de petrecere și până pe ringul de dans, trebuie să țineți cont și de următoarele aspecte:

– Înainte de a lua decizia pentru coregrafie, trebuie să țineți cont și de spațiul în care va avea loc dansul și din materialul din care este făcut ringul de dans, pentru a nu exista riscul de a aluneca sau de a nu avea loc suficient pentru anumite mișcări.

– Modelul rochiei de mireasă poate influența pozitiv/ negativ stilul și mișcările de dans, astfel că trebuie să îi arăți coregrafului o poză cu ea.

– Pantofii/ sandalele trebuie să fie comozi pentru a putea să vă simțiți confortabil în timpul dansului și a putea respecta coregrafia.

– Folosiți gheață carbonică, artificii sau baloane de săpun în timpul dansului, pentru un efect magic și momente de neuitat!

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017