Cum să alcătuiesti lista de invitati la nuntă

lista_de_invitati_la_nunta

Alcătuirea listei de invitați este singura dintre toate sarcinile pregătirii unei nunți, pe care mirii nu o pot lăsa în seama altcuiva. Nici chiar în seama Wedding Planner-ului.  Nu este o alegere ușoară de făcut, mai ales când părinții au și ei propria listă de invitați și trebuie să țineți cont și de dorințele lor. În articolul de astăzi vă prezint câteva sfaturi esențiale care să vă ajute să alcătuiți mult mai ușor lista de invitați. Decizia finală vă aparține.

1. Stabiliti bugetul

Bugetul dă tonul întregului eveniment și pe baza lui se construiește lista de invitați. O nuntă cu peste 200 de invitați este costisitoare. Dacă bugetul alocat nunții este mai limitat, vă recomandăm să treceți pe lista de invitați doar rudele directe și cei mai apropiați prieteni. Cu siguranță colegele de muncă ale soacrelor nu sunt de trecut pe listă în acest caz.

2. Aveti în vedere o marjă de eroare

Trebuie să țineți cont că, dintr-un motiv sau altul, aproximativ 20% din numărul de invitați, nu vor veni la nuntă, dar și că o parte dintre cei care confirmă participarea, nu anunță că vor veni însoțiți. Trebuie să fiți pregătiți și pentru aceste posibilități pentru a rezerva astfel de locuri la mese.

3. Evitati invitatiile din obligatie

În anumite regiuni ale țării și familii, se ține un soi de listă cu însemnarea prezenței sau absenței la nunți. De exemplu, prezența unei persoane la căsătoria unui cuplu implică o „datorie” a celor proaspăt căsătoriți de a participa la o nuntă din familia invitatului respectiv. Aici se încadrează și invitații părinților, care au participat la nunți pentru ca la nunta copiilor, „datoria” să li se întoarcă. Încercați să includeți, după posibilități, și invitații părinților, însă dacă acest lucru nu este posibil, găsiți o metodă politicoasă de a-i refuza.

4. Invitatii către colegii de muncă

Dacă lucrați într-un colectiv de muncă mic, îi puteți invita pe toți la nuntă, mai ales dacă sunteți foarte apropiați de colegi. Dacă activați într-un colectiv foarte mare, puteți să faceți o selecție a celor mai apropiați colegi și să îi invitați într-o manieră discretă, pentru a evita situațiile neplăcute. De asemenea, puteți organiza o mică petrecere pentru toată lumea de la locul de muncă în loc de invitație.

5. Stabiliti un termen limită pentru confirmări

Pe invitație trebuie menționat obligatoriu un termen limită pentru confirmări, pentru că, în cazul în care invitații nu confirmă prezența, veți fi tentați să îi tăiați de pe listă, iar în ziua nunții, acestea să fie prezente. De asemenea, în cazul în care invitații nu au răspuns în niciun fel la invitație, trebuie să îi contactați și să îi întrebați dacă vă vor onora cu prezența. Într-un mod diplomat și politicos, bineînțeles.

6. Nu trimiteti invitatiile prea devreme

Nu dați comandă de invitații imediat ce ați făcut prima listă cu invitații. S-ar putea ca unii să nu vină la nuntă sau să refaceți lista de câteva ori, în funcție de buget și disponibilități.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017