Cum alegi locatia potrivita pentru nunta

locatie_de_nunta

Dacă ați hotărât data în care va avea loc nunta, următorul pas este alegerea locației în care va avea loc petrecerea. Pentru a lua cea mai bună decizie, m-am gândit să îți ofer puțin ajutor. Trebuie să luați în calcul mai multe aspecte, deoarece oricare ar fi locul ales, vei avea și avantaje și dezavantaje. Iată de ce trebuie să ții cont când alegi locația:

1. Numărul de invitati

Numărul de invitați este un prim aspect foarte important care influențează alegerea locației. Trebuie să faceți o listă provizorie cu invitaţii pentru a vedea cu aproximație ce capacitate trebuie să aibă spațiul de petrecere. Este obligatoriu să existe suficiente locuri, ba chiar să fie și în plus, pentru eventuale confirmări întârziate.

2. Tematica nuntii

La acest capitol aveți două variante. Puteți alege mai întâi locația și apoi tematica nunții, în funcție de aspectul sălii, dacă vrei neapărat ca petrecerea să aibă loc într-unul anume. Sau puteți să vă gândiți la o tematică și să vizitați mai multe localuri care se potrivesc cu ea și să îl alegeți în final pe cel potrivit. Nu poate fi organizat un eveniment glamour într-un han sau o nuntă tradiţională într-un castel, cam asta este ideea.

Vă sfătuiesc să vă gândiţi nu numai la un restaurant, ci și la alte locuri unde v-ar plăcea să organizați nunta: în aer liber pe malul unui lac, la o terasă, la o piscină, la un castel, într-un hambar… toate sunt locuri speciale unde se pot amenaja cadre superbe.

3. Pretul si facilitătile oferite

Faceți o listă cu locațiile unde ați dori să aveți nunta, cu prețurile, condițiile și dotările pe care acestea le oferă. Toate acestea vă vor ajuta să luați o decizie, în funcție de bugetul pe care îl aveți alocat evenimentului. Spațiul trebuie să vă pună la dispoziţie tot ceea ce pot oferi pentru petrecerea voastră. Nu vă lăsaţi păcăliţi de un local unde managerii sunt nepoliticoși și de la care clienţii pleacă nemulţumiţi.

4. Dezavantajele unei nunti în aer liber

Deși creează un ambient romantic, cu un peisaj frumos, dezavantajul unei nunți în aer liber îl constituie transportarea și depozitarea mâncării, disconfortul pe care îl pot cauza condițiile meteo nefavorabile și gestionarea diverselor situații imprevizibile.

5. Ce întrebări trebuie să pui

Iată o listă de întrebări pe care să le aveți în vedere atunci când contactați persoanele responsabile de locație:

– Care este disponibilitatea sălii?

– Care este capacitatea sălii?

– Care este suma care trebuie plătită în avans?

– Până la ce oră se poate sta la eveniment? Cât este costul pentru orele suplimentare?

– Sala dispune de aer condiționat?

– Mesele sunt rotunde sau pătrate? Sala asigură și decorul?

– Care este prețul meniurilor? Prețurile includ TVA?

– Care este procedura în ceea ce privește băutura? Se poate aduce din exterior?

Acestea sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi locația pentru nuntă. Pornește la drum cu lista bine pusă la punct, dar te sfătuiesc să fii și flexibilă în luarea deciziilor, mai ales dacă vrei mult să rezervi o locație anume.

Pupici!

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017