Cand nu se fac nunti in 2017

cand_nu_se_fac_nunti

Ai spus „DA”, cu emoție în glas și lacrimi în ochi, iar acum trebuie să alegeți data pentru nuntă? În primul rând, felicitări pentru decizia de a porni pe drumul vieții în doi! Ce poate fi mai frumos decât dorința de a îți petrece toată viața cu persoana iubită și întemeierea unei familii? Dorim să aveți parte de o nuntă așa cum vă doriți și de o căsnicie fericită și prosperă!

În al doilea rând, este important de știut că trebuie să începeți din timp pregătirile și să rezervați localul, formația și fotograful doriți cu cel puțin un an înainte, pentru a fi siguri că vor fi liberi și vor putea trece în agendele lor data stabilită de voi pentru nuntă.

În al treilea rând, oricât de mult vă doriți ca nunta să aibă loc într-o anumită zi, trebuie să țineți cont de perioadele din an în care Biserica Ortodoxă nu oficiază ceremonii religioase. Preoții nu țin slujbe în zilele de sărbătoare (Paște și Crăciun), în posturi, dar și în alte perioade din an.

Iată care sunt perioadele din 2017 în care nu se vor face nunti în religia Ortodoxă:

– În toate zilele de post de peste an

– În zilele Praznicelor Împărătești și în ajunul acestora (1 și 2 februarie, 24 și 25 mai, 3 – 5 iunie, 15 august)

– În săptămâna lăsatului sec de carne (19 februarie – 25 februarie)

– În Postul Paștelui (26 februarie – 16 aprilie)

– În Săptămâna Luminată (17 aprilie – 23 aprilie)

– În Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel (12 iunie – 28 iunie)

– În Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august – 15 august)

– În Postul Nașterii Domnului (14 noiembrie – 24 decembrie)

– În perioada de la Crăciun la Bobotează (25 decembrie – 6 ianuarie)

În funcție de religia voastră cel mai indicat este să discutați cu preotul parohiei din care faceți parte sau la care vreți să vă cununați. Ei sunt cel mai în măsură să vă sfătuiască cu privire la această decizie importantă, pentru că, nu-i așa, fiecare comunitate are propriile reguli după care își ghidează activitatea. De asemenea, trebuie să țineți cont și de programul autorităților de la Starea Civilă pentru programarea Cununiei Civile.

Țineți cont de canoanele impuse de Biserica Ortodoxă și stabiliți data nunții după ce ați consultat calendarul pentru anul 2017. Apoi, rezervați-vă timp pentru a trece pe hârtie în linii mari toate detaliile pentru o organizare ca la carte.

Noi suntem aici pentru a vă îndruma pașii, așa că stai cu ochii pe blogul My Wedding Planner pentru numeroase informații utile.

Pe curând!

Trackbacks and Pingbacks

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017