Alegerea tortului potrivit pentru nuntă

 

torturi_nunta

Tăierea tortului de nuntă este unul din cele mai așteptate momente ale nunții. Alegerea tortului este una dintre cele mai plăcute și „dulci” sarcini din organizarea nunții. Multe cupluri aleg tortul în funcție de tematică, de numărul de invitați, de buget și de preferințe.  În articolul de astăzi vă prezentăm câteva reguli după care vă puteți ghida în alegerea tortului de nuntă perfect.

Traditia tortului de nuntă

Tradiția tortului datează încă din antichitate și a fost adaptată vremurilor. În timpurile romane, invitații erau serviți cu un colac, tradiție preluată și în nunțile românești (ruperea turtei). Colacul era rupt deasupra capului miresei, de către mire, ca simbol al supunerii acesteia.

În secolul al XVII-lea, invitații la nuntă au început să primească un aluat dulce, umplut cu fructe, prima variantă de tort de nuntă cu o formă apropiată de cea de astăzi. Tortul alb de nuntă datează din perioada victoriană, de la ceremonia de căsătorie a Reginei Victoria cu Prințul Albert. În trecut, mireasa era cea care tăia tortul și îl împărțea invitațiilor, însă, pe măsură ce numărul oaspeților a crescut de-a lungul anilor, mirii își ajutau miresele în acest proces.

Alegerea tortului de nuntă perfect

Astăzi, tortul este tăiat de către miri, spre încântarea invitaților, iar prima linguriță de tort pe care cei doi și-o oferă reciproc reprezintă uniunea celor doi și promisiunea de a se ajuta întotdeauna unul pe celălalt.

În ceea ce privește alegerea formei și compoziție pentru tort, opțiunile sunt foarte numeroase. Acesta poate avea o formă neconvenționala, poate fi decorat cu fructe sau flori, poate fi învelit în marțipan sau nu.

Mirii trebuie să aleagă tortul care li se potrivește cel mai bine, după o degustare prealabilă de arome și texturi. Vă prezint mai jos câteva criterii după care vă puteți ghida în alegerea tortului ideal de nuntă.

1. Bugetul si numarul de invitati

Tortul trebuie încadrat și el într-un buget, pentru ca la întâlnirea cu maestrul cofetar acesta să poată schița un model de tort care să se încadreze în limitele materiale, să fie suficient pentru toți oaspeții și să se ridice la așteptările mirilor. Un tort prea mic nu va ajunge pentru toată lumea, iar un tort prea mare înseamnă o risipă a bugetului.

2. Aspectul tortului să fie în ton cu tema nuntii

Tematica nunții este foarte importantă în alegerea tortului. Aspectul estetic al acestuia trebuie să se potrivească din punct de vedere vizual. Spre exemplu, o petrecere într-un hotel de 5 stele sau într-un castel, necesită un tort elegant, rotund, alb, decorat cu flori, iar pentru o nuntă rustică, un tort „dezbrăcat”, fără fondant, este alegerea potrivită.

tort_nunta

3. Tortul trebuie să spună o poveste

Tortul trebuie să omagieze iubirea dintre miri. De multe ori, poate fi transformat într-o operă de artă de căre cofetar, dacă acesta primește indicațiile potrivite de la cuplu: mostre de culoare din tema nunții, fotografii cu localul, cu invitație de nuntă și cu rochia de mireasa, fotografii cu  torturi găsite pe internet sau în reviste etc. Toate acestea îl vor ajuta pe cofetar să înțeleagă exact ce își doresc mirii.

4. Aroma irezistibilă a tortului

Mirii trebuie să deguste mai multe combinații de arome înainte să decidă care sunt cele care îi reprezintă și cu care vor îndulci invitații. Într-un tort pot fi combinate două sau chiar mai multe arome, pentru a împăca preferințele celor doi.  Este bine să fie luat în calcul și anotimpul în care are loc nunta: în sezonul cald sunt recomandate torturile cu fructe, răcoritoare, în timp ce toamna și iarna sunt potrivite torturile cu ciocolată, cremă de brânză sau unt și arome precum rom sau scorțișoară.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017