Alegerea si rolul domnisoarelor de onoare

alegerea_domnisoarelor_de_onoare

Să alegi domnișoarele de onoare poate fi o provocare. Dincolo de rochiile frumoase, buchete sau florile prinse la mână, rolul acestora este să îi fie aproape miresei, să o sfătuiască și să o ajute la nevoie.

Tradiția domnișoarelor de onoare datează din Evul Mediu, când alaiul miresei era format și din câteva fete de statură și vârstă apropiată cu mireasa, îmbrăcate asemănător cu aceasta pentru a fi păzită de orice duh rău sau blestem. Astăzi rolul domnișoarelor de onoare este să o ajute pe mireasă, atât pe toată perioada organizării nunții, cât și în timpul petrecerii.

Pe cine poti alege drept domnisoară de onoare?

Domnișoarele de onoare pot fi rude necăsătorite ale miresei (surori, verișoare, nepoate, sora mirelui etc.) sau prietene apropiate. Dacă grupul tău de prietene este foarte mare și nu știi câte domnișoare de onoare să alegi, trebuie să reduci numărul și să te oprești numai asupra câtorva nume. Cere-le părerea mai întâi, iar în funcție de răspunsul primit, vei putea stabili numărul exact.

Alegerea domnișoarelor de onoare nu trebuie să fie motiv de conflict și este un gest lipsit de eleganță și bun simț să te autopropui domnișoară de onoare. Propunerea trebuie să vină din partea miresei, iar decizia ei trebuie respectată.

Rolul domnisoarei de onoare

Atunci când mireasa își alege domnișoarele de onoare, le arată acestora că au un rol special în viața ei, dar și că va avea nevoie de ajutor pe toată perioada organizării și în timpul nunții.

În planificarea nunții, mireasa se poate sfătui cu domnișoarele de onoare cu privire la flori, la rochie, la accesorii sau chiar în ceea ce privește locația, tematica și meniul. Mireasa le poate ruga să o însoțească la cumpărarea rochiei perfecte și la probele pentru rochie.  Domnișoarelor de onoare le revine și rolul de a pregăti petrecerea burlăcițelor.

În ziua nunții, domnișoarele de onoare sunt cele care o ajută pe mireasă să se îmbrace, cele care primesc invitații în casa miresei dacă aceasta se află la machiaj sau cele care trebuie să prindă cocarde în piept invitaților, dacă mireasa dorește acest lucru. În plus, domnișoarele de onoare trebuie să arunce orez deasupra mirilor la ieșirea de la ceremonia religioasă și să o ajute pe mireasă să transporte florile și cadourile primite de la invitați, să anime petrecerea și să invite invitații la dans.

În sarcina domnișoarelor de onoare cade și pregătirea unei truse de urgență pentru mireasă care trebuie să conțină câteva pastile, absorbante și plasturi, produse de retușare a machiajului, cretă pentru a ascunde posibile pete, parfum etc.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017