Alegerea nasilor de cununie

alegerea_nasilor_de_cununie

Nașii de cununie sunt părinții spirituali ai celor doi miri și au un rol foarte important: ei sunt martorii jurămintelor pe care le fac cei doi, trebuie să vegheze la respectarea lor și să le ofere sfaturi atunci când apar probleme. Alegerea nașilor este o chestiune delicată pentru miri. Cei doi se pot simți apropiați fiecare de o anumită pereche și nu pot cădea de acord, astfel că există câteva reguli și o serie de sfaturi despre procesul de alegere a părinților spirituali pe care vi le voi prezenta în acest articol.

De ce trebuie să tineti cont atunci când alegeti nasii?

Nașii nu trebuie să vă fie aproape doar în ziua nunții, ci pentru tot restul vieții, astfel că este absolut obligatoriu să alegeți un cuplu de care vă simțiți legați afectiv, de o pereche de care vă leagă ani de prietenie sinceră.

Cei ce urmează să vă fie părinți spirituali trebuie să fie obligatoriu cununați religios. Dacă perechea pe care o alegeți este doar cununată civil sau nu este cununată deloc, vă sfătuiesc să vă îndreptați atenția către o altă pereche care îndeplinește această condiție.

Tradiția cere ca nașii să fie mai în vârstă decât cuplul pe care îl cunună, să aibă aceeași religie ca cei doi și să locuiască aproape de aceștia, pentru a le oferi ajutor și suport de fiecare dată când au nevoie.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este modelul de cuplu pe care nașii vi-l oferă. Cu cât cuplul lor este mai armonios, cu atât veți avea un model mai bun după care să vă ghidați.

Deși se poate întâmpla ca părinții viitorilor miri să aibă în minte o pereche de nași, familia nu trebuie să vă influențeze decizia. Dacă propunerea lor nu vă este pe plac, trebuie să rămâneți fermi pe propria alegere și să găsiți perechea de care vă simțiți amândoi legați sufletește.

Cum le faceti propunerea de a vă cununa?

Este indicat să invitați perechea aleasă în oraș sau acasă și să vorbiți despre viziunile voastre asupra întregului proces și despre așteptările fiecăruia dintre voi. Este important ca aceștia să-și dorească să vă cunune, nu să o facă din obligație, astfel că este normal să le oferiți și o perioadă de gândire.

Unele dintre subiectele despre care trebuie să discutați sunt sprijinul pe care doriți să vi-l ofere, despre lucrurile importante pentru voi și despre activitățile pe care v-ar plăcea să le faceți împreună. În acest fel, puteți vedea dacă sunteți pe aceeași lungime de undă.

Rolul nasilor înainte si în timpul nuntii

Înainte de nuntă, nașii contribuie și ei la realizarea listei de invitați și la trimiterea invitațiilor. În timpul ceremoniei religioase, nașii țin lumânările în biserică, împreună cu preotul, pun inelele pe degetele mirilor şi le iau cununiile de pe capete. La finalul nunții, naşa îi scoate miresei voalul şi îl aşează pe capul domnişoarei care a prins buchetul miresei și îi leagă proaspetei soții o basma pe cap. Nașii trebuie să achite taxa pentru cununia religioasă și să cumpere lumânările, buchetul miresei, buchetul nașei și voalul.

Alegerea nașilor pentru nuntă este un proces important și trebuie să țineți cont de ceea ce simțiți în legătură cu cei pe care îi alegeți. De-a lungul timpului, am întâlnit cupluri pentru care era foarte important ca nașii să aibă același stil de viață și să le fie prieteni apropiați, cupluri care luau în considerare experiența de viață sau cupluri pentru care mai importantă este situația financiară a nașilor.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017