7 sfaturi utile pentru o luna de miere ieftina

 

Copyright: travelnote.gr
Copyright: travelnote.gr

Luna de miere este o perioadă memorabilă pentru un cuplu proaspăt căsătorit. În ziua de azi, luna de miere este planificată în funcție de programul celor doi, de bugetul alocat pentru călătorie și de locația dorită.

Organizarea ei cere mai puțin stres decât organizarea întregii nunți, dacă începeți pregătirile din timp și țineți cont de câteva sfaturi esențiale pentru o lună de miere practică și ieftină.

1. Planificati cu atentie bugetul si strângeti banii din timp

Fie că vreți să admirați locuri deosebite din România și să experimentați obiceiuri tradiționale sau fie că vreți să vizitați locații exotice, cu peisaje atractive, trebuie să puneți pe hârtie toate costurile implicate de această vacanță. Trebuie să fiți siguri că veți avea suficiente fonduri, în special dacă vă petreceți luna de miere peste hotare.

Dacă reușiți să puneți din timp bani deoparte (de exemplu cu un an înainte de nuntă), până în momentul plecării veți avea strânsă o sumă suficientă care să acopere o mare parte din cheltuieli. Și, pentru orice eventualitate, vă recomandăm să strângeți și un mic buget de urgență pentru situații neprevăzute.

2. Profitati de extrasezon

Pentru a cheltui sume mult mai mici, planificați luna de miere în extrasezon. Veți beneficia și de mai multă liniște și de reduceri generoase. Și nu trebuie să vă faceți griji în privința temperaturilor, atâta timp cât alegeți luna de miere cât mai aproape de începerea sau terminarea sezonului.

3. O destinatie aproape de casă

Bulgaria, Ungaria, Grecia, Austria sau Turcia sunt țări apropiate, în care puteți ajunge cu mașina personală, o metodă de transport mai ieftină decât cea cu avionul. Puteți opta pentru o lună de miere într-o astfel de destinație, pentru că oferă numeroase atracții turistice, vă puteți bucura cum trebuie de peisaj și de numeroasele facilități oferite din partea hotelierilor.

4. Comparati cu atentie ofertele agentiilor de turism

Indiferent că optați pentru o lună de miere într-o destinație exotică sau în țara noastră, vă recomandăm ca înainte să alegeți o ofertă turistică sau să faceți rezervări la hotel/ pensiune, să comparați atent prețurile și facilitățile puse la dispoziție. De exemplu, deși unele agenții de turism pot avea oferte pentru aceleași destinații, cu facilități asemănătoare, unele vor promova tarife mai scăzute decât altele. Diferențele deși mici, sunt importante în cazul în care aveți un buget mai mic.

Ofertele all-inclusive sunt alegerea cea mai bună dacă alegeți destinații de peste graniță pentru luna de miere. Nu trebuie să vă faceți griji pentru cazare și masa, iar reducerile pot fi semnificative.

5. Cumpărati din timp bilete de avion

Cu cât mai din timp rezervați și cumpărați biletele de avion, cu atât mai bine… pentru a prinde reduceri substanțiale.

6. Verificati valabilitatea pasapoartelor

Asigurați-vă că buletinele și pașapoartele sunt valabile pentru luna de miere. Unele țări impun ca pașapoartele să fie valabile cel puțin 6 luni de la intrarea în țară, iar pentru destinațiile mai exotice veți avea nevoie și de vize. Informați-vă din timp cum poate fi obținută viza și restul de documente necesare.

7. Țineti cont de informatiile de la specialisti

Când vine vorba de destinații exotice, trebuie luate precauții, mai ales că în unele țări sunt necesare vaccinuri împotriva anumitor boli/ epidemii. Trebuie să vă informați cu atenție cu privire la informațiile publicate de specialiști, să evitați consumul apei de la robinet și a alimentelor suspicioase, neambalate ale comercianților.

Leave a Comment

©My Wedding Planner Copyright 2014-2017